Sistemul nervosIn zilele noastre, internetul este o ampla sursa de informatii nefiltrate. Deseori mi s-a intamplat sa gasesc pe net mari bazaconii si mituri urbane despre afectiunile neurologice.

Miturile urbane, alimentate de media TV si web, ne aduc pacientii la cabinet, dar ne pun in mare dificultate atunci cand trebuie sa facem o consiliere adecvata.

Exemplul cel mai rasunator este cel al actorului Serban Ionescu, ce a suferit de Scleroza Laterala Amiotrofica, o boala degenerativa INCURABILA. Si totusi, informatia ce a tinut prima pagina luni de zile a fost despre Neuro-borelioza, ceea ce a creat o mare panica si a adancit prapastia in comunicarea medic-pacient.

Alte convingeri eronate create de informatia abramburita de pe world WIDE web ar fi: “am amorteli, deci am scleroza multipla!”, “am fasciculatii-se contracta muschii singuri, deci am scleroza laterala amiotrofica”, “tremur, deci am boala Parkinson”…

Pentru a demonta miturile urbane eronate, pentru a demonstra logica medicinei si spectaculozitatea neurologiei scriu pe acest blog, in calitate de medic neurolog.

Pentru intrebarile neurologice ce nu si-au gasit inca solutia pe acest blog, raman la dispozitia dumneavoastra raspunzandu-va la comentarii sau pe mail:  neurologie{@}topmedica.ro